Update Coronavirus DAC Holten

Geplaatst op: 16 maart 2020


Zo help je samen met je dierenarts om het Coronavirus te beperken

Ook dierenartsen willen graag verdere verspreiding van het Coronavirus voorkomen. Dit houdt in dat ook zij thuis zullen blijven bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Zij doen hun best de praktijken zo lang mogelijk open te houden, maar de bezetting van de praktijken zal hier en daar noodgedwongen minimaal zijn. Op dit moment zijn er bij ons geen zieken.

Wij vragen uw begrip indien dierenartsen standaard niet-spoedeisende afspraken, zoals vaccinaties, castratie, nagels knippen en gebitsreiniging, uitstellen. Op deze wijze blijft er meer ruimte over voor eventuele spoedgevallen. Voor zover mogelijk zal spoedeisende diergeneeskundige hulp beschikbaar zijn.

Wij vragen u niet naar de praktijk te komen als je verkouden bent, hoest of koorts hebt. Is er voer nodig voor hond of kat en bent u niet in staat dit op de praktijk op te halen dan willen we dit wel bij u op de stoep afleveren.

Verder is het advies om – als je toch naar de praktijk gaat – slechts 1 begeleider per dier mee te laten gaan, uiteraard geen hand te geven en de afstand tussen u en de dierenarts op 1 meter te houden. Om je zo weinig mogelijk in contact te brengen met andere huisdiereigenaren, verzoeken we u om precies op tijd te komen, we proberen de afspraken zo ruim mogelijk in te plannen. Als u met de auto komt is het ook mogelijk dat u daarin wacht op een seintje dat u binnen komt komen.

Een veelgestelde vraag is of huisdieren het coronavirus kunnen krijgen (en doorgeven). Het RIVM gaat daar niet van uit. De belangrijkste overdracht gaat van mens op mens.

Vriendelijk verzoek om te pinnen in plaats van contant te betalen.

Bij vragen verzoeken we om telefonisch contact op te nemen.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Archief
Archief

Praktijk gesloten

Geplaatst op: 22 april 2020
Maandag 27 april (Koningsdag) en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is de praktijk gesloten! Voor spoed zijn wij natuurlijk gewoon bereikbaar op ons...

Lees meer