Zomervakantie….

Of je je huisdier nou meeneemt of niet, er valt voor een vakantie altijd van alles te regelen. De zoektocht naar een opvangadres, uitzoeken van verplichte inentingen, chippen en vervoer: het zijn allemaal zaken waar je ruim van tevoren rekening mee moet houden.

Mee op vakantie

Als je je huisdier meeneemt op vakantie, moet je vooraf checken of niet alleen het vakantieadres, maar ook het land van bestemming je huisdieren toelaat. Dit verschilt per land, dus houd hier rekening mee bij het boeken van je vakantie. Het  LICG (http://www.licg.nl)  verstrekt bijvoorbeeld informatie over of je dier inentingen nodig heeft voor je vakantiebestemming én de landen waar je doorheen rijdt.

Geef honden onderweg voldoende plas- en wandelgelegenheid. Laat een hond bij warm weer nooit in de auto achter. Zelfs een schaduwplek en open raam kunnen niet voorkomen dat hij uitdroogt, wat na tien minuten fataal kan zijn!

 

Thuisblijvers

Voor huisdieren zoals katten, kleine knagers, vogels en reptielen is het beter om thuis te blijven. Familie, vrienden of buren zijn dan de ideale oppas. Soms is er ook een kattenopvang tijdens de vakantie bij je in de buurt: voor een klein bedrag zorgt er iemand voor je katten. Voor de meeste dieren is een dagelijks bezoek voldoende, maar honden hebben meer aandacht nodig dan dat ene uurtje per dag. Een oppas in huis of een pension (vrijwel alle dierenopvangcentra hebben een pensiongedeelte) is dan een betere oplossing. Geef altijd duidelijke instructies en laat je vakantieadres, het adres van je dierenarts en een foto van je dier achter. Zorg er verder voor dat je dier gechipt en geregistreerd is voor je vertrekt.

Let op, bij verblijf in een pension zijn een aantal vaccinaties verplicht.  Informeer tijdig want sommige vaccinaties moeten een aantal weken voor verblijf gegeven worden.

(informatie dierenbescherming Nederland)

Comments are closed.